Yeni Televizyon Alırken

28790

Yeni Televizyon Alırken



Artık günümüzde tüplü televizyonlar üretilmiyor ve kimsede tercih etmiyor ve şimdi televizyonlar LED TV, LCD TV, PLAZMA TV olarak birkaç tip üretiliyor.

Ben burada hangi markaların veya hangi tiplerin iyi veya kötü olup olmadığını anlatmayacağım ben sadece TV alırken hangi özellikleri aramalıyız ve niçin aramalıyız buna cevap vermeye çalışacağım.

Kısaca bu tip TV'lerin ne anlama geldiğini bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

  • PLAZMA TV bu televizyonun tam özelliğini bilmiyorum ancak tüplü TV'lerden sonra tüplü olmayan duvara monte edilebilen ince televizyon olarak bilinir ve daha sonra LCD ekranlı TV'ler çıktığında hızlı hareketlerde PLAZMA gölge bırakmamasıyla öne çıkan bir televizyon oldu.
  • LCD TV bu televizyonun tam özelliğini bilmiyorum ancak PLAZMA televizyondan sonra çıkan bir televizyon olup bilgisayarı bağlayıp daha büyük ekranda bilgisayar monitörü gibi kullanma imkanı vermişti ve hızlı hareketlerde gölge birakmasıyla bilgisayarda TV izleme gibi olmuştu.
  • LED TV bu televizyonun tam özelliğini bilmiyorum ancak led tv özelliği arka planda led ile aydıtma sayesinde ışığın her yere daha eşit dağıması ve daha çok netlik kazandırdığı gibi led ile aydınlatmasıya enerji tasarrufu sağlayan bir televizyon olmuştur.

 

Şimdi Televizyonlarda Hangi Özellik Aramalıyız ve O Özellik Ne İşe Yarar?

  • HD yayın ne demektir? High Definition yanı Yüksek Çözünürlüklü demektir. İlk televizyon yayınlarının çözünürlük ölçüleri 640X480px boyutunda idi ve televizyonlar en büyüğü 70 ekran denilen televizyonlar vardı, daha sonra renkli ve dijital yayın olan mpeg2 formatındaki yayınların görüntü kaltesini artırmak için 720X576px boyutuna çıkarıldı bu sayede görüntü kalitesi artmış oldu, daha sonra plazma büyük ekran televizyonlar çıktı televizyon boyutu 1080X1920px boyutunda ve çözünürlükte idi ancak yayınlar 720X576px boytunda/çözünürlükte olduğundan 1080X1920px boytu/çözünürlükteki televizyonlarda görüntü kalitesi düştü bunu şu örnekle anlaabilirsiniz bilgisayarınızdaki bir resim gerçek boyutundan daha büyük yaptığınıda nasıl görüntü kalitesi düşüyorsa bu televizyonlarda da aynı sorun oldu, insanlar büyük ekran televizyonları benimseyince HD adını verdikleri 1080X1920px boyutunda/çözünrlükte video çeken kameralarla çekilen görüntüleri mpeg4 formatından yayın yaparak 1080X1920px boyutundaki televizyonlarda görüntü kalitesi bozulmadan yayınları izleme imkanına sahip olduk ve hayatımıza HD yayınları ve HD televizyonları girmeye başladı. kısaca açıklama bu şekilde.
  • FULL HD ne demektir? İlk plazma büyük ekran televizyonlar insanlar tarafından benimsendi ve daha büyük ekranlı televizyonları talep etmeye başladılar üreticilerde buna kayıtsız kalmadılar ve daha büyük televizyonlar ürettiler ancak bir sorun var en yüksek çözünürlüklü yayın HD adı verilen 1080X1920px çözünürlüklü yayın ile 1080X1920px boyutundan daha büyük boyutundaki televizyonlarda görüntü kalitesini düşürmeden göstermek için FULL HD televzyonların içine birden fazla işlemci yerleştirerek pikselin en yakın komşundan kopyalayarak eş zamanlı görüntü boyutunu/çözünürlüğünü artırıp izlettiriyolar, FULL HD özellik televizyon markasından markasına içindeki işlemcisine bağlı olarak çözünürlüğü büyüttür dikkat ederseniz bazı televizyonlar daha net görüntü verirken bazı televizyonlar ayn netliği veremiyor buna göre seçim yapmak lazım. Orijinal çekim çözünürlüğündeki gibi kaliteli olmayacağını düşünüyorum.
  • DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) Dijital Video Yayın - Karasal. DVB-T nedir? DVB-T kısaca televizyonların tünerlerinin dijital olmasıdır. Şuan mevcut lokal yayınlardan analog yayını yapılmaktadır İstanbul da deneme amaçlı DVB-T yayını yapılmaktadır, kısa zaman sonra lokaldaki analog yayınları sonlandırıp DVB-T yayınları başlatılacak, DVB-T yayının özellikleri eski analog gibi karlanma olmuyor, gölge olmuyor ve daha basit antenle almak mümkündür. Belki bugün oturduğunuz evde bu tip yayınlara gerek duymuyor olabilirsiniz ancak yarın gerekip gerekmediğini bilemeyiz benim önerim alacağınız televizyonda DVB-T özelliği arayınız.
  • DVB-C (Digital Video Broadcasting-Cable) Dijital Video Yayın - Kablodan. DVB-C nedir? DVB-C kısaca bir üsteki DVB-T ile aynı özelliktedir sadece DVB-T havadan gelecek dijital yayınlar içindir, DVB-C ise kablo üzerinden gelecek yayınlar içindir. Kablo üzerinden Türksat Kablo TV aboneliği ile alınacağı gibi artık TOKİ, KİPTAŞ ve ÖZEL toplu konutlardaki merkezi anten sistemlerinde kendi kablo TV'yi oluşturduklarında QAM yayını yapacaklar işte bu yayını almak için harici QAM yanı DVB-C alıcı receiver alma gereği duymadan seyredebilmenizi sağlayacak. Benim önerim alacağınız televiyonda DVB-C özelliği arayınız.
  • DVB-S2 (Digital Video Broadcasting-Sat-HD) Dijital Video Yayın - (Sat)Uydudan(HD). DVB-S2 nedir? DVB-S2 uydu alıcı receiver demektir buradaki S2 iki demek HD yayını alabildiğini gösterir. Eğer alacağınız televizyonda DVB-S2 özelliği olmaz ise uydu yayınları izlemek için harici bir uydu alıcı almanız gerekir, eğer alacağınız televizyonda DVB-S2 özelliği olursa mpeg2 ve mpeg4 uydu yayınlarını alır. Benim önerim alacağınız televizyonda mutlaka DVB-S2 özelliğini arayıız.

 

 

Bunlarında dışında smart ve 3d gibi özellikler kendinize kalmış özelliklerdir, yukarıda elimden geldiğince alacağınız televizyonda ek cihazlara gerek duymamanız için nelere dikkat etmeniz gerekiyor, hangi özellikleri aramanız gerekiyor açıklama çalıştım umarım yardımcı olabilmişim.

 

Saygılarımla
Adem GENÇ

28790

UZAYSAT Hakkında

2000 Yılından beri Toplu Konutlara, Villalara, Rezidanslara, Home Ofislere, Hotellere, Hastanelere inşa aşamasında veya daha sonra eksikleri giderme ya da revize etme (IF) Merkezi Uydu Anten Sistemleri, (RF) Dijital ve veya Analog Headend Sistemleri, (CCTV) Güvenlik Kamera Sistemleri, (ICS) İnterkom Görüntülü Kapı Konuşma Sistemleri, (FAS) Yangın İhbar Sistemlerini profesyonel ekibi ile kuruyor ve bakımını yapıyor.

Hizmet Bölgelerimiz

Tüm Türkiye’ye RF Headend QAM Dijital ve veya Analog sistemleri, Merkezi Uydu Anten sistemleri, Güvenlik kamera sistemleri, İnterkom görüntülü kapı konuşma sistemleri, Yangın İhbar sistemleri büyük projeler toplu konutlar, villalar, hastaneler, hoteller, rezidanslara hizmet veriyoruz. Küçük projeler için sadece İstanbul’da hizmet verebiliyoruz.

İletişim Bilgilerimiz

Yetkili :  Adem GENÇ
Telefon :  +90 542 234 48 50
E-posta :  uzaysat@uzaysat.com
Adres :  Kartaltepe Mh Belediye Cd
 Limanoğlu İş Mrkz No: 3 / 23
 Sefaköy - K.çekmece / İST
Form :  Formdan Mesaj Gönder

Sitemize nasıl ulaştınız?

Websitemize nereden ulaştınız?

Sitemizi beğendiniz mi?

Websitemizi beğendiniz mi?

Ara